Pvc doek banner

Een banner op PVC doek

PVC doek, Polyvinylchloride is in 1838 door Henri Victor Regnault ontdenkt bij toeval en door het morsen van de stof vinylchloride ontstond er in combinatie met zonlicht een witte vaste stof. In het jaar 1926 ontwikkelde meneer Waldo Semon een techniek om deze vaste vorm van vinylchloride te plastificeren. Hierdoor ontstond er een flexibel, duurzaam en eenvoudig te verwerken materiaal wat wij tegenwoordig PVC noemen. PVC gecoat polyesterweefsel, ook wel PVC doek genoemd, wordt door printbanner.nl gebruikt om hoogwaardige tekst of printbanners te maken en is een van de vele toepassingen van PVC.

Ontwerp zelf uw PVC doek banner

Bij printbanner kunt u zelf uw eigen PVC doek banner ontwerpen. Bovendien heeft u een ruime keuze uit verschillende maten, materialen, afwerkingen en vele extra’s. Door uw eigen tekst in te voeren op de online drukproef maakt u heel eenvoudig uw persoonlijke printbanner.

Met een PVC doek banner van printbanner.nl bent u verzekerd van een professionele uitstraling en een kwalitatief uitstekend product!

Ontwerp zelf uw PVC doek banner

PVC gecoat polyesterweefsel

PVC doek wordt door textbanner.nl veel gebruikt omdat het voor zowel het bedrukken van full-color prints en het drukken van full-color tekst een fantastische basis vormt. Verder gebruiken wij PVC doek om bijvoorbeeld tent zeilen, dekzeilen, aanhanger zeilen, zandbakhoezen, hoezen etc. van te maken.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de opbouw van een PVC doek:

opbouw-van-een-pvc-doek

Een banner op PVC doek biedt u de volgende voordelen:

  • Relatief lage kosten;
  • Duurzaamheid, een PVC doek gaat minimaal 10 jaar mee!
  • PVC doe is sterk en een banner van pvc doek zal niet snel scheuren of kapotwaaien.
  • PVC doek is de ideale ondergrond voor tekst of prints in Full Color
  • Er zijn naar wens diverse oppervlaktebehandelingen mogelijk (vuilwerend, vlamdovend e.d.);